Recepten

Geef je dagelijks brood een update

Brood zit in onze Belgische cultuur gebakken en we zijn opgegroeid met de verse geur van gebakken brood. Bij Fit4Motion zoeken achter leuke alternatieven om jouw brood een upgrade te geen. Dit bananenbrood is voor ieder gezinslid een smaakvolle hap. Of het nu van ontbijt, tussendoortje of toetje bij de koffie gaat. Met dit bananenbrood scoor je telkens.

Koken maar

De ingrediënten en het recept zijn best eenvoudig en met een paar minuten voorbereiding tover je een heerlijke gerecht op tafel.

De ingrediënten:

  • 3 eetlepels chiazaad
  • ½ kop water (105 ml)
  • 1 kop amandelmeel (100 gr)
  • ¾ kop haver (75 gr)
  • 4 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • ½ a 1 koffielepel kaneel (naar smaak)
  • ¼ koffielepel Himalayazout of zeezout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eetlepels extra vierge kokosolie, gesmolten
  • 3 eetlepels kokosbloemsuiker
  • 1 koffielepel vanilla-extract
  • 1 kopje amandelen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 175◦ (boven- en onderwarmte)

Meng het chiazaad met het water in een kleine mengkom of een groot glas. Roer kort en zet dit even opzij. Het chiazaad zal het water absorberen en zich omvormen naar een ‘’gel’’

Hak de amandelen grof en zet deze opzij

Plaats het amandelmeel, de haver en het gemalen lijnzaad in een keukenrobot en mix deze ingrediënten tot een fijn meel

Voeg het bakpoeder, het kaneel en het zout eraan toe en mix opnieuw.

Doe de bananen in een mengkom en prak ze tot moes met een vork Voeg de gesmolten kokosolie, de kokosbloemsuiker en het vanille-extract toe. Meng alles goed.

Voeg de chia’’gel’’ toe en meng opnieuw

Voeg tot de droge ingrediënten uit de keukenrobot toe aan de bananenmix en meng tot een dik deeg

Vul de vorm met het deeg en werk deze af met de grof gehakte amandelen

Plaats het bananenbrood in de oven gedurende de 30-45 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Bedek de cakevorm door er de bakplaat boven te schuiven zodat het brood niet aanbrandt. Bak het brood nog eens 30 a 45 minuten tot het volledig doorbakken is.

Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn

Laat het brood een 30-tal minuten afkoelen voor je het aansnijdt.

Tip van de coach:

  • voeg rode/blauwe vruchten toe voor variatie en meer kleur
  • kan gebruikt worden als pre-workout snack

MEER VAN ONZE BLOG